Gendergelijkheid vereiste in strijd tegen klimaatverandering

Een link tussen gendergelijkheid en duurzaamheid is in eerste instantie wellicht moeilijk te vinden. Toch blijkt uit onderzoek dat deze onderwerpen juist nauw met elkaar verweven zijn. Vrouwen en andere worden onevenredig getroffen door de wereldwijde klimaatcrisis. Aan de andere kant bevinden ze zich ook in een unieke positie om de strijd voor duurzaamheid te leiden. Bijvoorbeeld, vrouwen hebben een meer verantwoordelijke houding ten opzichte van klimaatverandering en meer interesse in de bescherming van het milieu, denk aan activiste Greta Thunberg en consumentenadvocaat Erin Brockovich.

De Harvard Business Review deelde recentelijk een artikel waarin zij zes strategieën introduceerde die business en politieke leiders kunnen helpen klimaatproblemen te benaderen met een intersectionele aanpak.

Voorbeelden van hun strategieën zijn als volgt:

🌍 De vertegenwoordiging van vrouwen in klimaatbeleid en besluitvorming bevorderen

🚀 Meer meisjes en vrouwen inspireren om STEM-carrières na te streven.

‼️ Verklein de loonkloof

Hun boodschap is duidelijk: om klimaatverandering aan te pakken moeten leiders de complexiteit en onderlinge verbondenheid van deze problemen erkennen en moeten zij oplossingen ontwikkelen die alle aspecten van de crisis in acht neemt.


Wil jij met je organisatie aan de slag om de gendergelijkheid nu eens écht te verbeteren? Neem vrijblijvend contact op met ons via info@salaristijger.nl. We ondersteunen organisaties met D&I-metingen, roadmaps en trainingen. Op naar een eerlijke wereld!

Vorige
Vorige

Nog 123 jaar voordat de kloof tussen mannen en vrouwen wereldwijd is gedicht

Volgende
Volgende

Dicht ook de gender funding gap!