Dicht ook de gender funding gap!

Niet alleen bij salarissen bestaat er een kloof tussen mannen en vrouwen, ook bij start-up investeringen is een duidelijk verschil te zien. In 2021 werd meer dan 5,3 miljard euro geïnvesteerd in Nederlandse startups door venture capital-investeerders, drie keer zoveel als het jaar ervoor. Echter uit onderzoek van MT/Sprout bleek dat minder 1 procent van dat kapitaal bij start-ups terecht komt met uitsluitend vrouwelijk oprichters.

Zijn er zo weinig vrouwelijke ondernemers? Of zijn er te veel mannelijke investeerders die eerder hun geld stoppen in bedrijven geleid door dezelfde sekse? Het is lastig om een eenduidige oorzaak voor de funding gap aan te wijzen. Wel zijn er steeds meer initiatieven die zich sterk maken voor het verkleinen van de funding gap bij Nederlandse venture capital-bedrijven.

Wil jij gendergelijkheid aanpakken binnen jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met ons via info@salaristijger.nl. We ondersteunen organisaties met D&I-metingen, roadmaps en trainingen. Op naar een eerlijke wereld!

Vorige
Vorige

Gendergelijkheid vereiste in strijd tegen klimaatverandering

Volgende
Volgende

Onderzoek: loonkloof grootst in typische mannenberoepen