LinkedIn compenseert vrouwen voor loonkloof!

LinkedIn fiets blauw

LinkedIn heeft vrouwelijke medewerkers jarenlang gediscrimineerd door minder loon te betalen dan mannelijke medewerkers, voor gelijkwaardig werk. Het sociale netwerk gaat daarom bijna 700 Amerikaanse medewerkers compenseren. In totaal is er maar liefst $1.8 miljoen mee gemoeid. De compensatie is een gevolg van klachten van de medewerkers. Dus, aan de bel trekken loont!

Linkedin, onderdeel van Microsoft, ontkent zelf overigens dat er sprake was van een loonkloof, maar komt toch over de brug na een onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten. Mogelijk ontkent LinkedIn om verdere schadeclaims te beperken.

Aangetoond is dat de betreffende vrouwen tussen 2015 en 2017 significant minder verdienden dan mannelijke collega’s voor vergelijkbare functies. Allen vrouwen werkten in een vestiging in de Amerikaanse staat California. Het is niet bekend of LinkedIn in Nederland de loonkloof heeft onderzocht.


Heeft jouw organisatie wel eens gecheckt of er een loonkloof is? Salaristijger kan hierbij ondersteunen. Zie hier voor meer informatie.

Vorige
Vorige

Eindelijk: KNVB betaalt vrouwen hetzelfde salaris als mannen

Volgende
Volgende

Europese wetgeving loonkloof in de maak!